KEMA-KEUR & DEKRA seal: veiligheid en kwaliteit

Keurmerken met een ijzersterke reputatie

Willen bedrijven hun bedrijfsprocessen optimaliseren en resultaten verbeteren? Dan kunnen zij de voordelen van een DEKRA certificering, zoals KEMA-KEUR of DEKRA seal, voor hun eigen doeleinden inzetten. Of het nu gaat om product testen en certificeren of het toetsen en certificeren van managementsystemen: met ons volledig scala aan onafhankelijke, kwalitatief hoogwaardige diensten kunnen zowel compliance als kwaliteit aangetoond worden.

KEMA-KEUR

De naam KEMA-KEUR stamt uit de tijd dat voormalig KEMA Quality onderdeel was van advies- en onderzoeksinstituut KEMA N.V. Sinds 2009 maakt KEMA Quality onderdeel uit van DEKRA. Alle test-, inspectie-, audit-, en certificatieactiviteiten van het voormalige KEMA Quality vormen een integraal onderdeel van de dienstverlening van DEKRA. Dat geldt ook voor onze certificatiemerken, zoals KEMA-KEUR. Als DEKRA blijven we dus KEMA-KEUR certificering bieden. KEMA-KEUR is in Nederland een begrip, dat synoniem is met veiligheid. Anders dan de meeste mensen denken, is deelname aan het befaamde keuringsprogramma voor elektrische apparaten vrijwillig. Het keurmerk, dat dateert uit 1924, is bedoeld om aan te geven dat componenten en eindproducten de vereiste veiligheidstests - gebaseerd op internationale standaards - hebben doorstaan. KEMA-KEUR verzekert de consument dat het product veilig is.KEMA-KEUR is inmiddels een belangrijk selectiecriterium voor de consument en een al even belangrijk marketinginstrument voor de producent.

DEKRA seal

Naast producttests- en certificering, heeft DEKRA ook jarenlange kennis en ervaring in het toetsen en certificeren van kwaliteits-, arbo-, en milieuzorgsystemen. Wij bieden certificeringsdiensten voor DIN-, ISO- en QS VDA-normen. Deze diensten worden gedocumenteerd met een certificeringsbrief en de gerenommeerde DEKRA seal. DEKRA seal geeft ook certificering aan mensen die nieuwe kennis hebben verworven in trainingen van onze experts. In Nederland heeft DEKRA op het gebied van managementsysteem certificering een leidende positie in de gezondheidszorg, installatiebranche en industrie & dienstverlening. Deze positie - en onze focus in bestaande segmenten - blijven wij in de toekomst zeker continueren. Daarnaast zullen we ons portfolio verder uitbreiden naar nieuwe marktsegmenten en diensten.